Projekt nazvaný „Vnímání krásy a zdravý způsob života“ se pro žáky prvního ročníku SPOŠ oborů Kosmetické služby a Masér uskutečnil na počátku listopadu. Byl rozdělen na dvě části. Jedna část byla praktická, v ní se žáci seznámili s alternativními způsoby stravování v praxi. Ve cvičné kuchyni naší školy si pokrmy i připravili. Samozřejmě dle dodržení technologických postupů, při dodržení hygienických předpisů a především podle zásad zdravého stravování. Nedílnou součástí byla i estetika na talíři, tj. umět pokrm esteticky naaranžovat.
Druhá část projektu byla teoretická. Její součástí byla odborná přednáška s názvem 100 chutí, 100 vůní. Program představil specifické stravovací návyky, různé alternativní způsoby stravování a především motivaci lidí je dodržovat. Žáci pracovali ve skupinkách, také i formou dotazování a své odpovědi prezentovali před ostatními spolužáky. Důraz byl kladen na environmentální, etické a globálně-sociální souvislosti.