Žáci studijního oboru Masér sportovní a rekondiční při SPOŠ Dvůr Králové nad Labem se během výuky neseznamují pouze s masážními technikami, nýbrž součástí studia je i správná výživa a životospráva.
Též žáci oboru Kosmetické služby mají předmět Výživa předepsaný v učebním plánu, neboť i tento obor úzce souvisí se zdravou výživou.
V rámci zmíněného odborného předmětu se žáci dozvídají důležité informace o správném a zdravém stravování jednotlivých skupin obyvatelstva, seznámí se s různými druhy stravy, pochopí důsledky nesprávné výživy a naučí se se sestavit základní menu dle požadavků zásad zdravého stravování.
Škola disponuje moderní cvičnou kuchyní, kde žáci 1. ročníku v rámci projektového dne s názvem „Diferencované stravování“ zkoušeli připravit lehce stravitelné, a přitom zdravé občerstvení. Základními surovinami byla zelenina, celozrnné pečivo i sýr. Recepty dodali žáci sami.
Tentokrát nachystali výrobky studené kuchyně, příště zkusí pokrmy teplé.